GERZE MESLEK YÜKSEKOKULU

Vatan Kahramanlarını 104. Yılında Rahmet ve Minnetle Andık.

Gerze Meslek Yüksekokulumuzda 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında Grafik Tasarım Programı öğrencileri tarafından “Çanakkale Ruhunu Yansıtan” 104 afişten oluşan bir sergi düzenlendi.

Gerze Kaymakamı Sayın Murat Güven tarafından açılan sergiye, Gerze Belediye Başkan Vekili Sayın Sevim Demir, İlçe Emniyet Müdürü Sayın Erol ULAŞ, İlçe Jandarma Komutanı Sayın Teğmen Bekir DOĞAN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Nazım Aksu, Yüksekokul Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sedat İPAR, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz de yoğun bir katılım gerçekleştirdi.

Sergi sonrası Çanakkale programı Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonunda devam etti.
Şehitlerimiz için Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program, Yüksekokul Md. Yrd. ve Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Öğr. Gör. Mehmet Keskin’in 18 MART Çanakkale Deniz Zaferi’ni anlatan konuşmasıyla sürdü. Aynı zamanda Çanakkale Bölgesi’nde profesyonel turist rehberliği de yapmış olan Keskin, konuşmasında; “Şanlı tarihimizde unutulmadan nesilden nesile aktarılması gereken pek çok zaferlerle dolu olduğunu ve bu zaferlerin en büyüklerinden birisinin de hiç şüphesiz hem deniz hem de kara savaşlarında gerçekleşen kahramanlıklarla destanlaşmış “Çanakkale Zaferi” olduğunu vurguladı.

Ayrıca; “Çanakkale Zaferi, kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla milletin omuz omuza vererek yedi düvele karşı cesaretle ve fedakârca verdiği mücadelenin adıdır. Bizlere düşen görev şehitlerimizin aziz hatıralarına sahip çıkmak, şehitlerimizin uğruna canlarını verdikleri değerleri yaşamak ve yaşatmaktır” dedi. Keskin, görsel olarak anlattığı sunumda 18 Mart 1915’te gerçekleşen Deniz Savaşında, Boğaz Savunmasında Düşman karşısında Nusret Mayın Gemisi ile dimdik duran Cevat Paşa; tabyalarda Seyit Onbaşı başta olmak üzere binlerce isimsiz kahramanın canları pahasına, o dönemin “yenilmez armada” olarak nitelendirilen dünyanın en güçlü donanmalarına geçit vermediklerini belirtti. Deniz Savaşı’nın ardından ise çok daha çetin mücadelelerin yaşandığı kara savaşlarının başladığını, bu mücadelelerde ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük kahramanlıklarının görüldüğünü dile getirdi.

Konuşmanın ardından, Gerze Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden oluşan müzik topluluğunca “Çanakkale Kahramanlık Türküleri” seslendirildi.

Programın sonunda kısa bir konuşma gerçekleştiren Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sedat İPAR; “Böylesine anlamlı bir günde katılımları ile bizleri onurlandıran Gerze Kaymakamı Sayın Murat Güven Beyefendi ve Protokol Üyelerimize, yoğun emekleri ile sergiye çalışma hazırlayan Grafik Tasarım Programı ve Çanakkale Türkülerini seslendiren Kıymetli öğrencilerimize; öğrencilerimizi destekleri ile yönlendiren akademik personelimiz ile yoğun katılımdan dolayı tüm programa katılan herkese teşekkür ediyorum.

Ayrıca, bu güzel vatanı bizlere miras bırakan Çanakkale Şehitlerimize, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu vatan toprakları için canını feda etmiş cümle şehitlerimize rahmet ve minnetlerimi sunuyorum” dedi.

Kalite